„Голата истина за група „Жигули“ – новият български филм, който си струва

Откакто се озовахме в пандемия, културните събития в битието ми рязко се занулиха. Затова и кино прожекцита, на която присъствах на 17 април 2021 г., се оказа наистина голямо събитие.

За филма „Голата истина за група „Жигули“ научих от предаването на неповторимия Васил Върбанов – „Моят плейлист“. След това случайно попаднах и на трейлъра, където присъствието на любимия ми Филип Аврамов в актьорския състав тотално ме спечели.

Така само няколко дни по-късно се озовах в кино салона и в продължение на час и половина си умрях от кеф. Филмът си има от всичко – автентично звучаща история (до последно се чудих съществувала ли е тая група или не), български рок, житейски въпроси и ситуации (какво е да си тийнейджър, какво е да си родител на такъв и какво се случва, като пораснем и мечтите ни си останат несбъднати и т.н.) и динамика. И разбира се – прекрасни актьори, които си паснаха с персонажите като петолевка върху потно чело!

Допадна ми и това, че имаше драма, смислени диалози и непринуден хумор. Затова и двете ми най-любими сцени са боят в банята и купонът в циганската махала. На втората просто исках да стана и да танцувам в салона. В крайна сметка се оказа, че нямаше дори и секунда от филма, в която да ми е скучно. Браво!

След края на прожекцията бях супер ентусиазирана и радостна, че си имаме още един як български филм и то за българска рок група. Едва ли е нужно да казвам, че го препоръчвам с две ръце. Самата аз бих го гледала отново.

Ако му се чудите, ето трейлър за още малко вдъхновение:

Остави коментар, ако текстът ти харесва или имаш друго мнение по темата:

%d блогъра харесват това: