Коледен дух в картички

Вчера получих първата си за тази година, а и може би първата въобще за последните няколко, коледна картичка.

Миналата година без каквито и да е признаци, внезапно се „заразих“ с необичаен за възрастта си (по думите на майка ми) коледен дух, който се изразяваше в рязане, сгъване, рисуване, оцветяване и надписване на картички. Тогава прецених, че най-пестящи критиките си и даряващи благодарностите си ще бъдат бабите, затова и само те получиха от тях.
wp-1450718711639.jpg

Тази година отново се заразих. По-скоро вече съм постоянен носител на коледния дух в картички, като на всичкото отгоре една свежа приятелка подсили нетърпението ми да творя.
Да се мъдрят подобни неща не е лесна работа. Особено когато нямаш въображение, с което сам да измислиш какво да изобразиш. Е, в интернет има всичко, най-вече „50 идеи за картички за гийк/нърд приятели“, каквито са повечето мои такива…
Така успях съвсем безинцидентно да открия най-подходящата за всекиго идея, която да прерисувам на моите картички.
Дори да звучи олдскул и смахнато, на практика картичкомайсторенето е голямо вдъхновение и забава. 
Картичкомайсторенето  тренира търпението и предизвиква законите на Мърфи: В последния момент, за най-важната картичка (обещана на свежата приятелка), свършва зеленият цвят хартия за елхата и е време за експерименти с пастели и каквото има подръка.

Моят резултат е предимно удовлетворяващ 5-годишни адресати.
Но въпреки всичко, усмивките и прегръдките на приятелите, получили коледния ми дух в картички, са най-ценното и запомнящо се.
И най-вече причината да изрязвам, лепя и рисувам и следващата Коледа!
Дори нямам търпение!

Остави коментар, ако текстът ти харесва или имаш друго мнение по темата:

%d блогъра харесват това: