Влез в EXIT

Всеки път, когато излизам извън пределите на България, се радвам, защото човек учи много за света и за себе си, когато пътува.По пътя обратно обаче винаги се натъжавам. Този път причина за минорните ми настроения беше Сърбия.

Първият път, в който не минавам транзит през Сърбия, а отивам специално, за да подишам въздуха й, да погледам природата й, да наблюдавам хората й, да пия от бирата й, и най – вече да стана част от нещото, което в ума ми доби размерите на мечта, EXIT-а й.
exit_gate

Първото впечатление беше на сръбската граница, когато полицаят на гишето ни попита дали пътуваме за концерта и да не би да закъснеем, защото минаваше 13 часа тяхно време.

По пътя имаше не само ремонти и малко чакане, но и красиви скали, зелени дървета в изобилие и прекрасни за гледане отстрани облаци, раждащи дъжд. А надписът преди тунелите няма да го забравя „ПАЛИ СВЕТЛО“ 😀
SAM_0446

Когато не знаеш пътя, най – лесно е да се пита. Сърбите ни улесниха с това, че много от тях знаеха английски и на драго сърце обясняваха как да се доберем до желаната точка.

Стигнахме до Нови Сад за 5 часа. Градът наистина е красив. Центърът с католическата катедрала, кметството, театъра, много изискани магазини и малки кьоскчета за плескавица в 2 през нощта.

SAM_0579

Петроварадинската крепост е впечатляваща, но не успяхме да я разгледаме в подробности. Имаше време за няколко снимки, след което влязохме направо в зоната на rock@exit. По – късно се оказа, че на входа съвсем не са ни проверили по начина, по който са го направили с други приятели, дошли преди нас. Успяхме да влезем с 2 пълни мешки, в които имаше туристически нож, храна и други течни продукти. За сравнение на една позната са изхвърлили от багажа крем. Късмет, а?!
SAM_0585

Вътре съвсем нормално, обстановка като за концерт. Сякаш обаче беше по – айляшко. Доста по – спокойно, хората седяха по тревата, разговаряха, пиеха, все обичайните неща.
SAM_0484SAM_0485

Очаквах пространството да е по – голямо предвид Queens Of The Stone Age, но явно само през моите очи е изглеждала недостатъчно голямо. Учудващо дори и в публиката не беше познатото гъчкане, а имаше достатъчно пространство. Е, поне 4 от парчетата ги пропуснах, заради драгите ни сънародници пред нас, които решиха, че е много яко и толерантно спрямо всички останали да си правят пого и да ни посмачкат и нас. Та, погоманиаците поразчистваха пространството пред нас и въобще не стояхме на едно място. Публиката ме учуди и с онези момчета, които видимо бяха доста щастливи и се прегръщаха постоянно или се вдигаха един друг, което допълнително отвличаше вниманието, закриваше гледката и въобще все неща, от които ти се ще да си 2 метра и да им забиеш по един, та да МИРясат.

rock@exit

Queens Of The Stone Age се държаха като крале! Изпълниха 22 парчета, 4 от тях на бис. Няма и да правя опити да описвам, защото само който е бил там, знае за какво усещане става въпрос. Който не им е фен, да ги пуска в плейъра! Веднага!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Cs0XixR_5A8&w=560&h=315]

Останалото от сръбското преживяване е плескавици (омномном), бира Jelen, която ми напомни колко хубаво е да започнеш деня си в 8 часа сутринта с бира, а ако пред теб е Дунав и на отсрещния хълм Петроварадинската крепост, толкова по – добре!

SAM_0596

SAM_0601

Бих се върнала пак там. Отново за EXIT. И за всичко останало. Следващия път отново бих спала на открито, но ще отида и до Белград, както и ще се запозная с някой местен, за да понауча някоя и друга сръбска дума освен тези по табелите.

П.П. Това беше онзи подарък за рождения ден, който най – най – най – много желаех и си го получих! ХВАЛА!
SAM_0590

Остави коментар, ако текстът ти харесва или имаш друго мнение по темата:

%d блогъра харесват това: